Skip to main content
BUTIKEN ÖPPEN ons-fred 10-18, lör 10-14. Museet stängt pga flytt, öppnar åter efter midsommar Välkomna!

Utställning

Här kan du utforska BRIOs leksakshistoria och ta del av den unika samlingen som sträcker sig tillbaka till grundandet 1884, lära dig mer om företagets betydelse för Osby och naturligtvis även spela och leka på någon av våra lekstationer.

Tillgänglighet för barnvagnar

Entrén till museet är tillgänglighetsanpassar för rullstolar och barnvagnar. Hela museet, caféet och butiken är möjligt att besöka med barnvagn. Undantaget är spelvagnarna där vi visar Märklin-tågbanor, Barbieutställningen och olika spel.

Obevakad barnvagnsparkering finns strax utanför entrén, samt ett fåtal platser inne vid kapprummet. Lämna gärna barnvagnen utanför om du har möjlighet.

Café eller matsäck

På Lekoseums café erbjuder vi nygräddade våfflor med sylt och grädde, korv med bröd, enklare fika och olika drycker. Vi strävar efter att erbjuda ett vegetariskt, samt gluten och laktosfritt alternativ under högsäsong. Under lågsäsong ber vid dig som behöver specialkost ta med eget fika. Mikrovågsugn för att värma barnmat finns tillgänglig för våra besökare inne på cafét. Har du egen matsäcks hänvisar vi till att sitta utomhus, under tak precis vid entrén.

Toaletter, skötbord och en obevakad garderob finns vid entrén.

Aktiviteter

Guidade visningar
Kontakta oss för bokning av visningar genom att skicka mail till info@lekoseum.se

Lovprogram
Under loven laddar vi med extra aktiviteter för lovlediga stora och små. 

För skolan
Besök oss på egen hand eller boka en skolvisning. Som skolklass kan ni välja att boka en skolvisning eller besöka oss på egen hand. 

Leksaksbutiken

Företagets grundare Ivar Bengtsson startade företagets första butik i Osby 1914. Lekoseum driver idag butiken i samma lokaler – mitt emot museet. Här hittar du nya BRIO-leksaker och gamla klassiker, Alga spel, Barbie dockor och mycket annat som sätter fart på leklusten och fantasin. Vår butik erbjuder leksaker av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Tomteverkstad

En trappa ner på Lekoseum väntar Tomten och alla hans smånissar. De arbetar alltid flitigt och visar gärna hur man tillverkade träleksaker förr i världen. Hela året finns tomtarna på plats i verkstaden och i december, när de har högsäsong, jobbar de hårt för att tillverka julklappar till alla snälla barn. Har du varit snäll i år?